Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μουσεία ανά τον Κόσμο




 Θέλετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Ν.Υόρκη το περίφημο MoMA. Μπορείτε να το κάνετε. Όλα τα μεγάλα Μουσεία του κόσμου - και τα Ελληνικά - έχουν Ιστοσελίδες όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα εκθέματά τους. Κάποια προσφέρουν και εικονική περιήγηση μέσα στο Μουσείο. Η Google έχει ξεκινήσει το Google Art Project όπου προσφέρει πληθώρα μουσείων ανά τον κόσμο, εικονική περιήγηση και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Ξεκινήστε  την περιπλάνησή σας στον κόσμο της Τέχνης και ταξιδέψτε σε όλα τα μεγάλα Μουσεία του κόσμου.



Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι εργασίες και τα blog σας στο Εκπαιδεύοντας

Οι εργασίες σας στο μάθημα της Πληροφορικής είναι πλέον τόσο καλές που αξίζουν να προβληθούν στο Διαδίκτυο. Κάποιοι από εσάς αρχίζουν και φτιάχνουν blogs στο webnode. Και αυτά μπορούμε να τα αναρτήσουμε στο Εκπαιδεύοντας. Έτσι και θα προσελκύσετε αναγνώστες - τους συμμαθητές σας- και θα τους προτρέψετε να δημιουργήσουν δικά τους. Θα βρείτε λοιπόν δύο νέες σελίδες στο blog μας, η μία θα περιέχει τις εργασίες που δημιουργείτε στο μάθημα και η άλλη συνδέσμους προς τα προσωπικά σας blog.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Σελίδα : Ειδήσεις από τον Κόσμο

Στα δεξί μέρος της οθόνης θα βρείτε μια νέα σελίδα "Ειδήσεις από τον Κόσμο" όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για ενδιαφέροντα θέματα. Ρίξτε μια ματιά. Όσοι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα ή blog μπορούν να βάλουν ένα σύνδεσμο που να παραπέμπει στη σελίδα που θέλουν να δείξουν. Λεπτομέρειες στο Πώς γίνεται ?

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εργασία : Διαφήμιση



Και τώρα δουλειά. Έχετε μια εβδομάδα για να δημιουργήσετε σε PowerPoint μία διαφήμιση. Σε μία διαφάνεια θα υπάρχει η φωτογραφία ενός υπολογιστή (όχι φορητού) και κείμενο όπου θα αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή (μητρική πλακέτα, επεξεργαστής και συχνότητα λειτουργίας, μνήμη RAM, σκληρός δίσκος, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, οθόνη) και ένας εκτυπωτής δώρο. Σκοπός της εργασίας είναι να μάθετε τα μέρη ενός υπολογιστή (τα ξέρετε θα μου πείτε) και κυρίως να καταλάβετε το ρόλο του καθενός. Δεν θέλω να μου αντιγράψετε από κάποιο διαφημιστικό φυλλάδιο (θα το καταλάβω). Θέλω για κάθε χαρακτηριστικό να γράψετε τι ακριβώς κάνει π.χ.
Επεξεργαστής Intel aaaaaaaaaaaaaaa. Ο επεξεργαστής κάνει αυτό και αυτό
Φυσικά ότι χρειάζεστε θα τα βρείτε στο Internet. Μη βιάζεστε, όχι μισή ώρα και τελειώσαμε, 15 λεπτά σήμερα, 15 λεπτά αύριο .... Σε μία διαφήμιση παίζει ρόλο και η αισθητική άρα .....
Τις εργασίες δεν θα τις εκτυπώσετε στο σπίτι, θα τις στείλετε με e-mail, θα τα πούμε στη τάξη.
Καλή επιτυχία ...